Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣEΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ αγ. ΙΩ. ΒΑΤΑΤΖΗ

Πηγή: www.romfea.gr

Προς τιμήν του Αγίου Ιωάννη Γ΄ Δούκα Βατάτζη του Ελεήμονος, Αυτοκράτορα Νικαίας, για πρώτη φορά η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου οργάνωσε τη σειρά εκδηλώσεων «ΒΑΤΑΤΖΕΙΑ».
Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και ενόψει της επικείμενης εορτής του εκ Διδυμοτείχου Αγίου Ιωάννου Βατάτζη του Ελεήμονος (4 Νοεμβρίου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, έκανε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων υπό το τίτλο «ΒΑΤΑΤΖΕΙΑ», στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου, παρουσία του παρεπιδημούντος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μαραθώνος κ. Μελίτωνος, του Δημάρχου Διδυμοτείχου, εκπροσώπων της στρατιωτικής διοίκησης και άλλων φορέων.
Στην εκδήλωση μίλησαν σχετικά με τη ζωή και το πολυσχιδές κοινωνικό και στρατιωτικό έργο του Aγίου: Ο κ. Θεοφάνης Μαλκίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα χιλιάδες έργα του Ιωάννη Γ΄Δούκα Βατάτζη (θεμελίωσης του κράτους δικαίου και πρόνοιας, της εθνικής κυριαρχίας και οικονομικής αυτάρκειας, συνδέοντας την εποχή δράσης του Αυτοκράτορα με τη σημερινή κατάσταση), ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας ανέλυσε την επιστολή του Ιωάννη Γ΄Δούκα Βατάτζη προς τον Πάπα, ένα μνημείο Ελληνικότητας και αξιοπρέπειας, ενώ ο συγγραφέας του βιβλίου για τον Ιωάννη Γ΄Δούκα Βατάτζη κ. Ιωάννης Σαρσάκης, αναφέρθηκε στη ζωή του.
Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου από το Διδυμότειχο και την γύρω περιοχή, αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των παρισταμένων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου