Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Μετάφραση τοῦ Κανόνος πρός τό Ἅγιο Πνεῦμα στήν Κορεατική γλῶσσα

         Σημείωσις: Ὅπως πληροφορούμεθα ἀπό τήν Ἰστοσελίδα τοῦ Πρωτ. π. Δημητρίου Ἀθανασίου (ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΪΑΣ fdathanasiou. wordpress. com), ὁ Κανόνας προς το Ἅγιο Πνεῦμα τοῦ ἁγ. Μαξίμου τοῦ Γραικοῦ, πρόκειται να μεταφραστεῖ στην Κορεατική γλῶσσα. Ἡ σχετική ἐνημέρωσις τοῦ π. Δημητρίου ἔχει ὡς ἑξῆς:
(Όπως γνωρίζετε), από τον περασμένο Αύγουστο 2014 κυκλοφορεί στην Ορθόδοξη Ελληνική υμνογραφική γλώσσα για πρώτη φορά, ο Παρακλητικός Κανόνας στο Θείο, Προσκυνούμενο, Πανάγιο και Παράκλητο Πνεύμα του Οσίου Μαξίμου του Γραικού. Είναι το μοναδικό κείμενο της εκκλησιαστικής γραμματείας με παρόμοιο θέμα. Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευλάβεια των Ορθόδοξων Κορεατών στον Όσιο Μάξιμο τον Γραικό, (έχουν και Παρεκκλήσιο που τιμάται ο Άγιος), στείλαμε αντίτυπο της παραπάνω εργασίας μας με τον Κανόνα στο Άγιο Πνεύμα, στον Μητροπολίτη Πισιδίας κ.κ.Σωτήριο (πρώην Μητροπολίτη Κορέας) και του προτείναμε να μεταφραστεί ο Κανόνας και στην Κορεάτικη γλώσσα.
(Ο Σεβασμιότατος Σωτήριος μένει στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Καπυόνγκ της Κορέας και ασχολείται, μαζί με τους Κορεάτες και Έλληνες συνεργάτες του, με την μετάφραση στα Κορεάτικα εκκλησιαστικών κειμένων).
Σήμερα πήραμε από τον Σεβασμιότατο το παρακάτω μήνυμα.
Αγαπητοί μου π. Δημήτριε και Πρεσβυτέρα Χαρούλα, σας συγχαίρω εγκάρδια για το ωραίο έργο που φέρατε εις πέρας. Ασφαλώς και έχετε τις ευλογίες του Αγίου μας Μαξίμου του Γραικού, του οποίου ιερόν Λείψανον έχουμε στο Μοναστήρι μας και μαζί με τα Ιερά Λείψανα 23 ακόμη Αγίων (συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Θεοδώρας) και την Ιεράν Σύναξιν όλων, ως Προστατών Αγίων της Εκκλησίας Κορέας εορτάσαμε προχθές την 3ην Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνον. (Έχουμε κάνει και πλήρη Ιεράν Ακολουθίαν Των).    
          Ευχαριστώ για την καλωσύνη σας να μας παραχωρήσετε την άδειαν να εκδώσουμε εν μεταφράσει στην Κορεατικήν τον Παρακλητικόν Κανόνα προς το Πανάγιον Πνεύμα, του Αγίου Μαξίμου…  
        Σας ευχαριστώ πολύ. Ο Άγιος Μάξιμος να μας εμπνέει και προστατεύει πάντοτε όλους μας.

+ Ο Πισιδίας Σωτήριος

Μετά την παραπάνω εξέλιξη ευχόμαστε η προσπάθεια, δια των πρεσβειών του Αγίου Μαξίμου, σύντομα να ολοκληρωθεί, ώστε ο Κανόνας να χρησιμοποιείται για προσευχή και από τους Κορεάτες αδελφούς μας.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου