Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΩΝ ΡΟΥΜΑΝΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πηγή: proskynitis.blogspot.com
 
Στην Μονή Πέτρου Βόντα της Ρουμανίας, κατά το ειδικό τυπικό που τηρεί η Εκκλησία μας, έγινε η Ακολουθία για την εκταφή του π. Γεωργίου Κάλτσιου Ντουμιτρεάσα, με την συμπλήρωση επτά ετών από την κοίμησή του(+21 Νοεμβρίου 2006). Το λείψανό του βρέθηκε άφθαρτο, επιβεβαιώνοντας έτσι την αγιότητα του βίου του.
 
Έζησε τον Κομμουνισμό στο απόγειο της κτηνωδίας του, όταν φυλάκιζε και βασάνιζε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο τους χριστιανούς.Πέρασε βασανιστήρια που δεν μπορεί να τα συλλάβει ο κοινός ανθρώπινος νους. Τον βασάνισαν φριχτά, τον κράτησαν στο κρύο και στο σκοτάδι, τον χλεύασαν, τον τρομοκράτησαν, είδε τους συντρόφους του να πεθαίνουν ένας-ένας.
Έδειξε όμως ένα απιστευτο θάρρος,  θάρρος που συνορεύει με την σαλότητα, την δια Χριστόν σαλότητα. Είχε καταλάβει πως πρόκειται για μια μάχη του Θεού με τον σατανά και αυτός πάλευε για αυτά που θεωρούσε ουσιώδη: Την Εκκλησία, την πίστη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία. Θεωρήθηκε ο προσωπικός εχθρός του Κομμουνιστή Δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου.

 


 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου